Llenguajocs s’adreça a diversos àmbits, ja que amb els nostres tallers volem oferir una activitat de lleure per passar una estona divertida i alhora aprendre, assolir i aprofundir continguts de la llengua catalana.
D’una banda, en una societat en què l’augment de la longevitat és una realitat, des de Llenguajocs creiem que tots els agents socials s’haurien d’implicar en les polítiques adreçades a la gent gran i que aquestes polítiques s’haurien d’encaminar a aconseguir un envelliment cada cop més actiu. Nosaltres volem aportar el nostre gra de sorra a aquest escenari, volem contribuir a lluitar contra certs símptomes, a endarrerir l’aparició i el desenvolupament de malalties i, un aspecte que considerem molt important, volem col·laborar en la lluita contra l’exclusió social i l’aïllament perquè, en les nostres dinàmiques, els grups comparteixen opinions, resultats i rialles i la competició no és res més que una ajuda excel·lent per superar reptes i guanyar autoestima.
D’altra banda, també volem posar el focus en el món de la docència, tant amb tallers com a complement o reforç de l’aprenentatge a l’aula, com amb formació per al professorat per oferir-los més recursos i un enfocament més lúdic de l’aprenentatge. També ens adrecem a entitats, organitzacions, associacions, etc. que es dediquin a l’ensenyament de la llengua.
Volem poder ajudar, també, amb Llenguajocs en el món terapèutic, sempre sota l’assessorament de professionals, com a eina per millorar certes disfuncions a través del joc i la llengua, ja que estem convençuts de l’eficàcia que aquest tàndem pot tenir per corregir i/o millorar certes alteracions i trastorns en el desenvolupament del llenguatge (disfàsia, dislàlia, afàsia, disglòssia…).
Finalment, Llenguajocs també es vol adreçar a totes aquelles institucions, associacions i entitats que creguin que poden incloure en les seves programacions (centres culturals, casals de barri, centres cívics, biblioteques, activitats de festa major, jornades reivindicatives, aplecs…) un taller de jocs i llengua per generar complicitats entre els seus participants, conciutadans, socis… a partir de compartir una estona de lleure amb la llengua catalana com a eix central.