A causa de la situació provocada per la COVID-19, hem adaptat els nostres tallers i cursos al format en línia.
Tanmateix, continuem oferint tallers en espais oberts o interiors prou amplis, amb distància de seguretat, ús de mascareta i sense necessitat de compartir cap material.

Com fem cursos?

Els nostres cursos es basen en l’oferiment d’un seguit de recursos variats per aplicar noves fórmules amb enfocaments més lúdics en l’ensenyament de la llengua catalana i en els aspectes socials i culturals que hi estan relacionats per tal de potenciar, principalment, la participació, l’aprenentatge i la creativitat de l’alumnat.

Els objectius que ens plantegem són els següents:

  • Jugar (més) amb la llengua.
  • Adonar-se de la importància del joc a l’hora d’ensenyar una llengua.
  • Potenciar la creativitat de les persones assistents.
  • Presentar jocs de diversos formats i modalitats.
  • Esprémer les possibilitats dels diversos formats lúdics.
  • Saber distingir en quins casos és preferible aplicar uns jocs i en quins casos uns altres.
  • Donar recursos per acostar els costums i la realitat social del país a l’alumnat actual.
  • Valorar aspectes lingüístics de cada llengua

La dinàmica dels cursos es basa en tallers de jocs de llengua a partir de diferents jocs de modalitats i formats diversos per treballar aspectes i habilitats diferents de la llengua i la cultura catalanes. A partir d’aquí, explorem la possibilitat d’aplicació dels jocs experimentats durant el taller i les possibles variants, tenint en compte els diversos aspectes i habilitats de la llengua. 

També és important reflexionar sobre el joc: experiència personal, habilitats que es treballen jugant, avantatges d’utilitzar el joc com a eina, el paper clau de la persona conductora. Quan juguem, com, amb qui, on? Finalment, donem una llista de recursos (TIC, jocs de taula, jocs tradicionals, formats audiovisuals i altres eines) amb els quals treballem durant els cursos o bé hi fem referència.

llenguajocs en curs


Curs virtual 'Llenguajocs. Recursos lúdics per a l'ensenyament de la llengua' a l'Escola de Tardor del CDL. Hi van assistir 12 persones, amb les quals vam jugar, crear i reflexionar sobre el joc.

L´alumnat diu...

Moltes gràcies pel curs, tot i que ja jugo habitualment a classe, han estat molt útils tots els recursos que ens heu donat. 

Molt agraïda per tot el material, suport i acompanyament. He gaudit molt del curs i heu punxat la meva voluntat. Teniu molt de mèrit perquè el divendres és un dia complicat i ens hem connectat sempre i heu provocat la participació.

Ha estat un experiència més enriquidora del que en principi m’esperava. Enhorabona i bona feina!