Inici > Juguem?

Juguem?

A Llenguajocs oferim tallers dinàmics i entretinguts de jocs en un ambient que convida tothom a sentir-s’hi a gust, a passar-s’ho bé i a aprendre de manera gairebé inconscient. L’element vertebrador dels tallers són jocs relacionats amb la llengua, adaptats sempre al grup de participants, sigui quin sigui el seu nivell de llengua. En tenim una base de més de cent deu, molts dels quals de creació pròpia, per divertir-se aprenent, sempre partint de la idea que entenem el joc com una activitat creativa dirigida a aconseguir un repte que disminueixi les tensions, augmenti la motivació i millori la concentració de les persones participants.

Aquest format de taller, entès com una experiencia vivencial, és una eina innovadora per fer formació a professionals i futurs professionals de l’ensenyament de la llengua. D’aquesta manera transmetem la importància de jugar en el procés d’aprenentatge i fem conscients els formants de com adquirir coneixements i assolir nous continguts de manera amena, dinàmica i gairebé inconscientment. Evidentment cada sessió de formació compta amb el seu espai de creació, millora de propostes i reflexió sobre els diversos formats de jocs.

El fet que els jocs tinguin com a base la llengua permet:

Com a docents de llengua catalana, hem experimentat durant molts anys que una metodologia basada en el joc facilita l’aprenentatge i els alumnes n’assimilen millor els continguts. Perquè el joc és el millor aliat de la diversió, l’acció, la motivació, el desig, el repte, la satisfacció, el moviment i la interacció social; i tots aquests elements són el recurs perfecte per estimular totes les àrees del cervell implicades en l’aprenentatge. I això no ho diem només nosaltres… Experts en neurociència demostren que aquestes activitats lúdiques com a exercicis regulars resulten un excel·lent gimnàs per a la plasticitat cerebral, la qual cosa permet millorar la memòria i associar idees de manera més efectiva, i fomentar les dinàmiques de participació activa i el moviment. A més, com més gran sigui la connexió entre el que aprenem i les emocions, més sòlid i durador en serà l’aprenentatge.
I no oblidem la creativitat que aporta el fet de jugar, una de les habilitats, sigui dit de pas, més sol·licitades actualment en el mercat laboral i que creiem que començarà a tenir una importància rellevant en els models educatius.
El joc és, també, una font de rialles, i riure afavoreix l’estimulació cerebral, incrementa la capacitat de retenir informació i conceptualitzar.
A qui li queda cap dubte que jugar i aprendre van lligats?

Llenguajocs s’adreça a diversos àmbits, ja que amb els nostres tallers volem oferir una activitat de lleure per passar una estona divertida i alhora aprendre, assolir i aprofundir continguts de la llengua catalana. 

D’una banda, en una societat en què l’augment de la longevitat és una realitat, des de Llenguajocs creiem que tots els agents socials s’haurien d’implicar en les polítiques adreçades a la gent gran i que aquestes polítiques s’haurien d’encaminar a aconseguir un envelliment cada cop més actiu. Nosaltres volem aportar el nostre gra de sorra a aquest escenari, volem contribuir a lluitar contra certs símptomes, a endarrerir l’aparició i el desenvolupament de malalties i, un aspecte que considerem molt important, volem col·laborar en la lluita contra l’exclusió social i l’aïllament perquè, en les nostres dinàmiques, els grups comparteixen opinions, resultats i rialles i la competició no és res més que una ajuda excel·lent per superar reptes i guanyar autoestima. 

D’altra banda, també volem posar el focus en el món de la docència, tant amb tallers com a complement o reforç de l’aprenentatge a l’aula, com amb formació per al professorat per oferir-los més recursos i un enfocament més lúdic de l’aprenentatge. També ens adrecem a entitats, organitzacions, associacions, etc. que es dediquin a l’ensenyament de la llengua. 

Volem poder ajudar, també, amb Llenguajocs en el món terapèutic, sempre sota l’assessorament de professionals, com a eina per millorar certes disfuncions a través del joc i la llengua, ja que estem convençuts de l’eficàcia que aquest tàndem pot tenir per corregir i/o millorar certes alteracions i trastorns en el desenvolupament del llenguatge (disfàsia, dislàlia, afàsia, disglòssia…).

Finalment, Llenguajocs també es vol adreçar a totes aquelles institucions, associacions i entitats que creguin que poden incloure en les seves programacions (centres culturals, casals de barri, centres cívics, biblioteques, activitats de festa major, jornades reivindicatives, aplecs…) un taller de jocs i llengua per generar complicitats entre els seus participants, conciutadans, socis… a partir de compartir una estona de lleure amb la llengua catalana com a eix central.