Inici > Juguem?

Juguem?

A Llenguajocs oferim tallers dinàmics i entretinguts de jocs en un ambient que convida tothom a sentir-se a gust, a passar-s’ho bé i a aprendre de manera gairebé inconscient. L’element vertebrador dels tallers són jocs relacionats amb la llengua, adaptats sempre al grup de participants, sigui quin sigui el seu nivell de llengua. En tenim una base de més de cent deu, molts dels quals de creació pròpia, per divertir-se aprenent, sempre partint de la idea que entenem el joc com una activitat dirigida a aconseguir un propòsit, amb uns límits definits a partir d’unes regles i amb un element de diversió incorporat.

El fet que els jocs tinguin com a base la llengua permet:

Com a docents de llengua catalana, hem experimentat durant molts anys que els alumnes assimilen millor els continguts a través del joc, ja que quan es juga la receptivitat és alta i les sessions solen ser exitoses. A banda de l’entreteniment i la diversió que comporta, experts en neurociència demostren que, amb les emocions, les habilitats practicades i els conceptes apresos queden molt més ben fixats. Qualsevol aprenentatge que tingui components emocionals (plaer, sorpresa, alegria…) és emmagatzemat pel cervell, que el fa servir millor, ja que s’activa de manera més intensa quan col·labora amb altres persones, de manera que com més actiu està, més ben implantats queden els aprenentatges.

Llenguajocs s’adreça a diversos àmbits, ja que amb els nostres tallers volem oferir una activitat de lleure per passar una estona divertida i alhora aprendre, assolir i aprofundir continguts de la llengua catalana. 

D’una banda, en una societat en què l’augment de la longevitat és una realitat, des de Llenguajocs creiem que tots els agents socials s’haurien d’implicar en les polítiques adreçades a la gent gran i que aquestes polítiques s’haurien d’encaminar a aconseguir un envelliment cada cop més actiu. Nosaltres volem aportar el nostre gra de sorra a aquest escenari, volem contribuir a lluitar contra certs símptomes, a endarrerir l’aparició i el desenvolupament de malalties i, un aspecte que considerem molt important, volem col·laborar en la lluita contra l’exclusió social i l’aïllament perquè, en les nostres dinàmiques, els grups comparteixen opinions, resultats i rialles i la competició no és res més que una ajuda excel·lent per superar reptes i guanyar autoestima. 

D’altra banda, també volem posar el focus en el món de la docència, al qual oferim un producte nou com a complement o reforç de l’aprenentatge a l’aula (també per aplicar dins de l’aula), i en el món terapèutic, sempre sota l’assessorament de professionals, com a eina per millorar certes disfuncions a través del joc i la llengua, ja que estem convençuts de l’eficàcia que aquest tàndem pot tenir per corregir i/o millorar certes alteracions i trastorns en el desenvolupament del llenguatge (disfàsia, dislàlia, afàsia, disglòssia…).

Finalment, Llenguajocs també es vol adreçar a totes aquelles institucions, associacions i entitats que creguin que poden incloure en les seves programacions (centres culturals, casals de barri, centres cívics, biblioteques, activitats de festa major, jornades reivindicatives, aplecs…) un taller de jocs i llengua per generar complicitats entre els seus participants, conciutadans, socis… a partir de compartir una estona de lleure amb la llengua catalana com a eix central.